Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.)-KEDITH

course_img

Description

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι η «KEDITH Cisco Academy» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την κυβερνοασφάλεια. Η παρακολούθηση του προγράμματος θα γίνεται διαδικτυακά σε χρόνο και ρυθμό που θα επιλέγει ο κάθε ενδιαφερόμενος/η, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος παρακολούθησης είναι οι 15 ώρες. Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος και των σχετικών εξετάσεων, δίνεται ψηφιακή βεβαίωση παρακολούθησης (Certification of Completion).

Περιεχόμενα του προγράμματος

Καθώς δισεκατομμύρια συσκευές συνδέονται πλέον στο διαδίκτυο, νέες απειλές εμφανίζονται κάθε στιγμή!

Η διαρκής διείσδυση του διαδικτύου στην καθημερινότητα των ανθρώπων, μας καθιστά πιο ευάλωτους σε κυβερνο-επιθέσεις. Αυτό το εισαγωγικό μάθημα θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς του κινδύνους, είτε είσαι επαγγελματίας που ενδιαφέρεται για τον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, είτε απλώς ενδιαφέρεσαι να προστατευτείς καλύτερα αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου. Το μάθημα διερευνά τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, τις απειλές που υπάρχουν, και πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν τα δική σου διαδικτυακή παρουσία και τα προσωπικά σου δεδομένα. Για παράδειγμα θα μάθεις πως να προστατέψεις την ιδιωτικότητα σου, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, οι δημόσιοι φορείς και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί σήμερα αναφορικά με το θέμα αυτό.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα:

- γνωρίζεις τι είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τον πιθανό αντίκτυπο για σένα,

- κατανοείς τις πιο κοινές απειλές, επιθέσεις και ευπάθειες,

- λάβεις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες προστατεύουν τις επιχειρήσεις τους από επιθέσεις,

- γνωρίσεις τις τελευταίες τάσεις σ’ αυτό το πεδίο εργασίας και το λόγο που η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται.

Συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 ενότητας και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο/η που θέλει να μάθει περισσότερα για την κυβερνοασφάλεια. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενες γνώσεις για την συμμετοχή.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό συμμετεχόντων.

Χώρος διεξαγωγής

Το μάθημα θα γίνει διαδικτυακά μέσω εργαλείων ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευόμενοι/-ες θα έχουν πρόσβαση σε όλη την διδακτέα ύλη (στην αγγλική γλώσσα) ηλεκτρονικά.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα ξεκινήσει ανεξαρτήτως αριθμού ενδιαφερομένων, ενώ προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος Cisco Networking Academy. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα της KEDITH Cisco Academy επικοινωνήστε μαζί μας στο k.tsinari@kedith.gr

Περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σας!!! 

Course Details

ΙntroCybSec1

Introduction to Cybersecurity (English - 2.11)

28 Dec 2020 - 27 Feb 2021

Dimitris Tsaousoglou, Ioanna Kosmopoulou, Katerina Tsinari, Xenia Tsompanoglou

Αυτό το εισαγωγικό μάθημα θα σε βοηθήσει ν’ αντιληφθείς του κινδύνους του διαδικτύου, είτε είσαι επαγγελματίας που ενδιαφέρεται για τον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, είτε απλώς ενδιαφέρεσαι να προστατευτείς καλύτερα αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου

Enroll now

Le cours est terminé